Online vásárlás. Ipari és háztartási gépek, berendezések. Alkatrész csere. Fűtéstechnika. Laptop szerviz Budapest.

szolgáltatás - termék - online vásárlás

Hogyan válassz laptop akkut?

marketing

Hogyan válassz Dell laptopodhoz akkumulátort, töltőt?

Okosan. Mérlegelj minden szempontot és kérd szakember véleményét laptop akku és töltő vásárlása előtt. 

dell laptop akku, töltőTípusok szerinti választás

Lítium-ion (Li-ion) - Ez a leggyakoribb akkumulátortípus a Dell modellekben.

Előnyei: nagy fajlagos energiaintenzitású energiaforrás, előnye a memóriahatás hiánya (a rendszeres újratöltés miatti kapacitás csökkenése), hosszútávú erőforrás (1000 töltési / kisütési ciklus). További előny, hogy az ilyen akkumulátor nem működő állapotban csak 5 % -ot veszíti el a töltöttségéből.

A Li-ion akkumulátorok hátrányai: hajlamos az öregedésre, a helyreállítás lehetetlensége, túlzott kisütési, túltöltési és hőmérsékleti változásokra való érzékenység. 

Lítium-polimer (Li-pol) - a lítium-ion akkumulátor tulajdonságaival rendelkezik, de még nagyobb fajlagos energiaintenzitás jellemzi. 

A nikkel-kadmium (Ni-Cd) és a nikkel-metál-hidrit (Ni-MH) akku viszonylag ritka Ezekre a régebbi aksikra jellemtő a „memóriaeffektus”.

A Ni-MH akkumulátor kedvezőbb a Ni-Cd-hez képest az alacsonyabb toxicitás és magasabb fajlagos energiafogyasztás miatt. A nikkel alapú modellek olcsóbbak, mint a lítium akkumulátorok.

Fontos: a Dell laptop akku kiválasztásakor kérj terméktanúsítványt az eladótól. Vásárolj alkatrészeket a jó hírnévvel rendelkező szaküzletekben. A kiválasztott akkunak könnyen be kell illeszkednie a számára biztosított résbe.

Választás kapacitás szerint

Ez a paraméter a 100%-osan feltöltött akkumulátor által termelt energia mennyiségét jelzi, amíg teljesen le nem merül. A mértékegység a milliamperóra (mAh). Minél nagyobb a kapacitás, annál tovább bírja a laptop az újratöltés előtt. Ugyanakkor a kapacitás növekedésével az akkumulátor ára, mérete és súlya nő.

A standard paraméter 4000-4800 mAh. Vannak csökkentett és megnövelt kapacitású modellek - 2000 mAh-val, illetve 5000-7000 mAh-val.

A kapacitás mellett egyes akkumulátorgyártók felsorolják a tárolt teljesítmény mennyiségét is, amelyet wattórában (Wh) mérnek. Ez a paraméter a kapacitás (mAh) és a kimeneti feszültség (V) szorzata. A tárolt teljesítmény lehetővé teszi az akkumulátor kapacitásának pontosabb felmérését, mivel az energia tárolási képességét közvetlenül befolyásolja a kimeneti feszültsége.

A laptopodnak megfelelő kimeneti feszültség

Ez a jelző befolyásolja az akkumulátor és a laptop kompatibilitását. Voltban (V) mérik. A legtöbb modell szabványos feszültsége 10,8 V (11,1 V) és 14,4 V (14,8 V).

Az új és a natív akkumulátor feszültsége közötti különbség nem lehet nagyobb 0,5 V-nál. A kompatibilis modellek a következők: 10,8 V és 11,1 V, 14,4 V és 14,8 V. Ennek a határértéknek a túllépése a feszültségszabályozó modul (VRM) károsodásával jár.

Elemek (cellák) száma a telepben

Az akkumulátor kapacitása, méretei és súlya ettől a jellemzőtől függ. Minél több az elem, annál nagyobb a kapacitás. A cellák számának növekedésével nő az eszköz ára, súlya és mérete. A standard paraméter 6 elemből áll. Vannak csonka és megerősített akkumulátorok - 2-4 és 9-12.

Az egyes cellák kapacitása általában 2200 és 2600 mAh. Az akkumulátor kiválasztásakor kövesd a laptopra vonatkozó utasításokat vagy a gyártó weboldalán található információkat. A „minél több, annál jobb” pozíció itt nem megfelelő, mivel az akkumulátornak méretben és kimeneti feszültségben illeszkednie kell a laptophoz.

Laptop, akku és töltő kompatibilitása

Az eredeti akkumulátort és a hozzá való töltőt a laptop gyártója gyártja. Asushoz Asust, Dellhez Dellt. Plusz: ha ezt használod, ez a megoldás megkímél a kompatibilitási problémáktól. Mínusz - magas ár.

Mégse használj univerzális tartozékokat. Ezek olcsóbbak, mint az eredeti, de előfordulhat, hogy az univerzális akku vagy töltő nem megfelelő egy adott Dell laptophoz, mivel azt másik cég gyártja. Jobb megoldás eredeti aksit és adaptert helyettesítő  másolat, amely elméletileg minőségében nem rosszabb.

További információk:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://service.blog.hu/api/trackback/id/tr2817877637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása