Online vásárlás. Ipari és háztartási gépek, berendezések. Alkatrész csere. Fűtéstechnika. Laptop szerviz Budapest.

szolgáltatás - termék - online vásárlás

Mit tegyünk, ha nem töltődik a notebook akkumulátora?

marketing

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy mit tegyünk ha nem töltődik a notebook akkumulátor és mik lehetnek az alapvető hiba okok e téren.

laptopakkumulator-laptoptoltes.jpg

A laptopok esetében, ha nem áll rendelkezésre hálózati áramforrás, akkor az akkumulátor biztosíthatja az áramellátást. Amennyiben azonban itt is probléma lép fel, akkor könnyen hoppon maradhatunk egy használhatatlan géppel a kezünkben. Ezt elkerülendő most összegyűjtöttük mit tegyünk ha nem töltődik a notebook akuumulátor.

Mit tegyünk ha nem tölt az akksi?

Amikor a laptop akkumulátor nem veszi fel a töltést, az többnyire ritkán történik ideális időpontban. Az ilyen hiba ugyanis többnyire akkor jön elő, hogyha szükségünk van a készülékre, ilyenkor pedig értelemszerűen minél előbb orvosolni kell a problémát.

Ilyenkor az első körben próbáljuk meg felmérni a rendellenesség tényleges okát. Természetesen bevonhatunk másokat is ebbe, különösen akkor, ha járatosnak számítanak a témakörben.

Mi lehet a nem töltés oka?

Szerencsére egy akkumulátor töltési hiba esetében a hibajelenségből, amit tapasztalunk az esetek túlnyomó többségében otthon is megállapíthatjuk, hogy miből is ered. A leggyakoribb hibák az alábbiak lehetnek:

Kontaktos, megtört kábel:

Ilyen esetben az első jel az lehet, hogy a kábel mozgatására néha töltődik, néha pedig nem töltődik az akkumulátor. Ilyenkor általában sajnos megszakadt a kábel, aminek használatát viszont minél hamarabb meg kell szüntetni. A szakadt kábellel rendelkező töltő nem csak zárlatot okozhat, hanem tűzveszélyes is. Ilyenkor egy gyors laptop tápkábel vásárlással orvosolhatjuk a problémát.

Csatlakozó hiba:

Könnyen előfordulhat az is, hogy nem szakadt meg a kábel, de mégis akadozik a töltés. Ilyenkor a tápcsatlakozót érdemes megvizsgálni. Ha a töltő bedugása után például a csatlakozó fejének mozgása feltűnően nagy (mozog a csatlakozó a foglalatban), akkor sajnos eltörött a laptopon belüli csatlakozó. Ezt többnyire csak a csatlakozó teljes cseréje oldhatja meg.

Akkumulátor hiba:

Amennyiben az operációs rendszer értesítései között azt látjuk, hogy „Csatlakoztatva, nem töltődik” az általában inkább akkumulátor problémára utal. Ugyanígy akkumulátor hibát jelent, ha piros X-et látsz az akkumulátor ikonon. Ilyenkor azonban nem a töltővel van a probléma, hanem az akkumulátort érdemes lecserélnünk.

Mit tegyünk, hogy újra töltsön az akkumulátor?

Amikor az akkumulátortöltő nem működik, akkor a probléma okának feltárását követően az alábbi opciók közül választhatunk.

Cseréljük a laptop töltőt!

Amennyiben úgy látjuk, hogy a laptop töltő a hunyó a dologban, akkor ezen semmiképp sem érdemes spórolni és otthoni kábeljavításba kezdeni. Sokkal jobban járunk rövid és hosszútávon is, ha a régivel azonos típusú töltőt vásárolunk.

Cseréjük az akkumulátort!

Az akkumulátor esetében bár pár kisebb trükkel javíthatjuk a töltési ciklust és az élettartamot, de amennyiben már azok sem segítenek, akkor itt is a csere lehet a legcélravezetőbb. Ezen a téren persze az utángyártott és a gyári töltők közötti válogatás okozhat majd némi fejfájást.

Forduljunk szakemberhez!

Olykor felmerülhet a szakember segítségével végzett akkumulátor és töltő felújítás is. A mai árak mellett, azonban érdemesebb lehet egy profi szakember segítségét kérni ez ügyben.

Összegezve:

Amennyiben tehát azt látjuk, hogy a laptop nem tölt, akkor ebben a töltő és az akkumulátor is sáros lehet, de ha sikerül magunk erejéből kideríteni a hiba okát, akkor gyorsan orvosolhatjuk is a problémát.

A bejegyzés trackback címe:

https://service.blog.hu/api/trackback/id/tr5817815065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása