Online vásárlás. Ipari és háztartási gépek, berendezések. Alkatrész csere. Fűtéstechnika. Laptop szerviz Budapest.

szolgáltatás - termék - online vásárlás

Műanyag télikert gyártás, építés

marketing

Távlatok a műanyag-ipar előtt. Télikert a teraszon

muanyag-trlikertek.jpgHázépítési és más korszerű építőipari eljárások lehetővé teszik a műanyag télikertek gyártása számára a legújabb technológiák alkalmazását. Az előregyártott fal-, tető- és nyílászáró elemek általában a helyszínen kerülnek összeszerelésre. Az építési fázis akkor a legolcsóbb, ha van egy beton alapú bejárati teraszunk. Ennek eredménye az ún. beépített terasz.

Télikertnek beépített terasz

Családi ház mellé épült terasz beépítése esetében a télikert létesítéséhez szükséges műanyag ablakok és ajtók gyártása a profilok legyártásával, illetve fröccsöntésével kezdődik. Ez elektromos gyártósoron történik.

Az építőipari cégek, így a télikertépítő vállalkozások többsége előre gyártva, vagyis készen vásárolja a műanyag alapanyagot, és utólag fóliával vonja be, színezi az elemeket, üvegbetéteket ezután tesznek nyílásukba. A beton teraszra alapozott konstrukció segítségével a beüvegezés szakszerűen elvégezhető a családi ház udvarának, kertjének átalakítása során, és mediterrán, karibi vagy szubtrópusi növényház alakítható ki.

Fém erősítésű, üvegbetétes szerkezetekről, a profilok méretre vágásáról és a polimer nyílászárók merevítéséről itt olvashat bővebben, ebben a részletes cikkben: Műanyag ablak gyártás teraszra épített télikerthez.

Természetesen nemcsak üvegházak létesítésének alapanyaga sok polimer anyag, főleg a polietilén, polikarbonát, polisztirol és polipropilén.

Műanyag tartályok gyártása

Amint arról a Nyílászáró Műanyagablak c. budapesti portál beszámolt, az Arvisura-Seo-műanyag néven brit tudósok magyar segítséggel különleges szerkezetű polimert szabadalmaztattak 2022 decemberében. A felfedezés eléggé sajátos körülmények között zajlott, az anyag ugyanis először szennyeződésként jelent meg azoknak a konklávereknek a falán, amelyekben amorf szerkezetű kalkogén félvezetőket szintetizáltak.

Bár a kutatók nem értették, hogy a fokozott tisztasági előírások ellenére miként került szennyező anyag a berendezésre, igyekeztek eltávolítani a váratlan lerakódást. Eközben az ismeretlen anyag meglepően ellenállónak bizonyult.

Megvizsgálták és kiderült, hogy a különleges képződmény sosem látott tulajdonságokkal rendelkezik. Anyaga se nem kristályos, se nem amorf szerkezetű: molekulái egyedülálló módon fraktálhálózatot képeznek, mint amilyen például a linkhálózat az interneten.

Jellegrálényegítés az Arvisurára

Ezek után azt is kiderítették, hogy az új mesterséges matéria megfelelő ráhatással az összes eddig ismert anyag tulajdonságát át tudja venni. Ha kell, kemény lesz, mint az edzett acél, ha kell, képlékeny, mint a viasz, lehet merev vagy flexibilis, fényelnyelő vagy átlátszó. Ahogy a britek fogalmaztak: bármilyen tulajdonságot rá lehet lényegíteni a felfedezett struktúrára – és ez nagyban a közreműködő magyar munkatársaknak köszönhető.

Amikor felfedezésük szabadalmaztatására került sor és nevet kellett adni az új műanyagnak, az egyik indiai ősökkel is rendelkező magyar kutatónak egy szanszkrit szó jutott eszébe. A keleti védikus filozófiában egy bizonyos dolog lényegi jellegzetességének átruházását valamely másik dologra úgy nevezik, hogy arvisura. Ezzel a szóval nevezik megy az ayurvédikus gyógyítás ősprincípiumát is.

Így lett a nagy felfedezés neve Arvisura-műanyag. A névadó “keresztapa” jelezte, hogy igen szerencsésnek gondolja az arvisura-jelentés ilyetén való kiterjesztését. Az új felfedezés vélhetően új lendületet ad a válság-jelenségekkel küzdő magyar műanyag iparnak is, ennek nyomán talán az ablak- és télikertgyártás is fellendül Budapesten.

Ha ennek a találmánynak a gyakorlati jelentőségét próbáljuk megragadni, nem kerülhetjük meg a jellegrálényegítés szakszó által jelzett folyamat említését.

Ez termoplaszt technológiával történő tartálygyártásra alkalmas olyan eljárás, amelynek során valamire rálényegítjük egy másik anyag jellegzetességeit, miáltal a két matéria között nem formális kapcsolat létesül, hanem egy lényegi összefüggés alakul ki. A polimerek egyikébe elhelyezett fertőtlenítőszer például ennek a kapcsolatnak a molekulaszerkezetébe ágyazódik bele, miáltal relevanciafoka erősebbe válik. Ugyanígy a télikert-jelleget rálényegíthetjük bejárati teraszunkra.

A rotációs öntéssel készült Arvisura SEO IBC-konténer hatékony és biztonságos támogatást nyújt a cégek számára kellően hosszú időn keresztül anélkül, hogy a nemzeti ipar ezt megsínylené. A vegyszer tárolás előtt fényes távlatok nyílnak Budapesten.

Mindez elősegíti azt is, hogy minden házhoz épített teraszon műanyag télikert létesüljön.

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://service.blog.hu/api/trackback/id/tr317995336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása