Online vásárlás. Ipari és háztartási gépek, berendezések. Alkatrész csere. Fűtéstechnika. Laptop szerviz Budapest.

szolgáltatás - termék - online vásárlás

Frissítő gyepápolás Substral gyeptárgyával

marketing
A gyepszőnyeg megfelelő ápolásához rendkívül kedvező lehet a Substral gyeptrágya ára, hiszen a nagy kiszerelésnek köszönhetően többször is tudjuk használni.

gardena-gyepapolas.jpg

Biztosan mindenki tisztában van vele, hogy az eredményes gyepápolás titka a rendszeres karbantartás. Ehhez azonban szükség van pár eszközre, amelyek egy részét az internetről is beszerezhetjük. Legyen szó a Substral gyeptrágya áráról, a termékek fajtájáról, vagy éppen egy minőségi fűnyíróról, a webshopokból szinte bármit beszerezhetünk. De vajon, hogyan tudjuk ápolni a füvünket? Ebből a cikkből minden kiderül!

Miért fontos a folyamatos fűnyírás?

A rendszeres fűnyírás sokat segít a gyepszőnyeg sűrűségének megnövelésében. Ahhoz, hogy a fű erősödni tudjon és terhelhető legyen, szükség van a karbantartásra. A heti gyakorisággal elvégzett nyírás során pont annyit távolítunk el a szálakból, hogy a levelek csak pár centisek maradjanak. Fontos azonban, hogy az egyes nyírások alkalmával semmi esetre se távolítsuk el a fűszálak hosszúságának egyharmadánál többet. Ha ennél többet vágnánk vissza, az nem támogatja a gyep ápolását, hiszen a fű többsége nem a gyökerében, hanem a leveleiben tárolja a tápanyagok nagy részét.

A tavasz elején a pázsit erőteljes fejlődésnek indul, így ebben az időszakban mindenképpen érdemes heti egyszer lenyírni. Ellenkező esetben ritkulásnak indul és nem lesz egyenletes színű sem. A folyamatos fűnyírásnak köszönhetően dús pázsitunk alakulhat ki. A nyári hőségben azonban öntözni is szükséges a gyepet, amelyet legjobb késő délután vagy éppen este megtenni.

Mivel ápoljuk a füvet?

A füvet gyeptrágyázni is szükséges, amivel pótolhatjuk a hiányzó tápanyagokat. A Substral gyeptrágya ára rendkívül kedvező lehet a számunkra, hiszen a nagy kiszerelésnek köszönhetően sokáig elég lehet. Ennek használata nélkül azonban csak idő kérdése, hogy a gaz vagy éppen moha jelenjen meg a fűben.

Ahogy minden növénynek, úgy a fűnek is több dologra van szüksége ahhoz, hogy fejlődni tudjon. A három anyag a nitrogén, a kálium és a foszfor, amelyet csak trágyával tudunk bevinni. A termékek más-más arányban tartalmazzák ezeket az összetevőket, a csomagolásról azonban könnyen eldönthetjük, hogy melyikre is lesz szükségünk. Fontos, hogy minden esetben olyan gyeptrágyát alkalmazzunk, amelyet a gyepszőnyeg aktuális tápanyagigénye megkövetel.

Amennyiben egészséges füvet szeretnénk a kertünkbe, érdemes évente legalább három alkalommal pótolni a hiányzó anyagokat. Erre a legalkalmasabb időszak a március, a június és a szeptember. Rendkívül fontos azonban, hogy nitrogénnel folyamatosan pótoljuk a földet.

Összegezve

Vajon mire van szükség a fű megfelelő ápolásához? A rendszeres nyírás mellett mindenképpen szerezzünk be gyeptrágyát, amelyet évente háromszor érdemes alkalmazni. A Substral gyeptrágya ára rendkívül kedvező lehet, köszönhetően a nagy kiszerelésnek, amely sokáig elegendő lehet egy kisebb udvar esetében.

________________________

Az eredetileg hivatkozott weboldal - https://gardenaweben .hu/gyartok/substral-gyarto - már nem érhető el - link törölve.

Más: Talajjavítás, műtrágya és gyep a télikertben

A bejegyzés trackback címe:

https://service.blog.hu/api/trackback/id/tr6616574114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása