Online vásárlás. Ipari és háztartási gépek, berendezések. Alkatrész csere. Fűtéstechnika. Laptop szerviz Budapest.

szolgáltatás - termék - online vásárlás

Elektromos járművekkel a városi dugók ellen!

marketing
Alábbiakban az elektromos járművekkel foglalkozunk, mert az elektromos járművekkel a városi dugók ellen is felvehetjük a harcot, nem csak a felmelegedés ellen.

elektromos autó, jármű

A környezeti válság, a globális felmelegedés, ma már egyre több embert sarkall arra, hogy egyre környezetbarátabb megoldások felé forduljanak. Ezek között az elektromos járművek állnak első helyen, melyek között gépkocsik, robogók, kerékpárok egyaránt megtalálhatók. A népszerűségnek a környezetbarát működés mellett hozzátesz az is, hogy az elektromos járművekkel a városi dugók ellen is használhatók. Az alábbiakban ezért összegyűjtöttük az elektromos járművek előnyeit is.

Milyen elektromos járművek közül választhatunk?

Alapesetben elektromos járművek terén mindenkinek a gépkocsik ugranak be, azonban számos más, a városi közlekedésben szintén hatékony elektromos jármű közül választhatunk. Amennyiben típus szerint szeretnénk a választási lehetőségeinket felsorolni, akkor az alábbiakat mindenképp érdemes megemlíteni:

Természetesen mindegyiknek megvan a maga előnye, de néhány közös jellemzőjüket mindegyik esetében megtapasztalhatjuk.

Miért válasszunk elektromos járművet városi közlekedésre?

Az elektromos járművek használatának számos előnye lehet, amik miatt a városi használatban ma már egyre többen preferálják ezeket a típusú járműveket. Alapjában véve az alábbiak miatt mindenképp megérheti elektromos járművet választani városi közlekedésre:

Környezetbarát megoldás

Gyakorta felmerülő kérdés, vajon tényleg „zöldebb”-e egy elektromos jármű. A válasz határozottan igen. Ugyanis már a gyártás során lényegesen kevesebb alkatrészt építenek be a gyártók az elektromos autókba, mint a robbanómotoros verziókba. A kevesebb alkatrész pedig azt jelenti, hogy:

  • kevesebb beszállítót kell alkalmazni,
  • rövidebb ellátási láncot igényel,
  • kevesebb, a szállítással a légkörbe jutó szennyező anyagot generálnak a gyártók.

Nem szennyezi a levegőt

Az utóbbi években az egyik legégetőbb környezeti problémánk a települések szennyezett levegője. Szemben más hagyományosnak mondható járművekkel, az elektromos járművek semmilyen szennyező anyagot nem bocsátanak ki a levegőbe, mivel a járműben semmiféle égéstermék nem keletkezik.

Nincs zajszennyezés

2019 nyarán lépett hatályban az a korábban elfogadott uniós szabályozás, miszerint a piacra dobott elektromos és hibrid autókat el kell látni fehér zajt kibocsátó hanggenerátorral, hogy a gyalogosoknak, kerékpárosoknak megkönnyítsék a járművek észlelését.

Ennek oka, hogy az elektromos járművek teljesen súrlódásmentes meghajtással bírnak, így klasszikus motorhang sem képződik. Sokatmondó tény, hogy egy átlagos robbanómotoros autó 65 decibel erősségű zajt bocsát ki, amely másfélszeresen haladja meg azt a 40-48 decibeles értéket, amelyet még a legtöbb ember elviselhetőnek talál.

Olcsóbb fenntartási költségek

Az elektromos járművek működése lényegesen hatékonyabb, mint a robbanómotoros társaiké. Egy elektromos autó száz kilométeren annyi villamos energiát fogyaszt, amely két liter benzin elégetésének felel meg. Ezért az elektromos járművek tulajdonosai kevesebbet is költenek benzinre gázolajra.

Összegezve

Az elektromos járművek tehát nem csak környezetbarát, de költséghatékony megoldást is kínálnak a közlekedésben, így érthető módon egyre népszerűbbek az ilyen típusú járművek, akár két keréken, akár négy keréken.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://service.blog.hu/api/trackback/id/tr1716636498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása