Online vásárlás. Ipari és háztartási gépek, berendezések. Alkatrész csere. Fűtéstechnika. Laptop szerviz Budapest.

szolgáltatás - termék - online vásárlás

A grafikus és a monitordealer a laptopszervizben. Eszközhasználat

marketing

Használt notebook, prémium minőség

Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni, ha használt gépet vásárol

premium-hasznalt-laptopok.jpgLaptop vásárlásakor sok szempontot kell mérlegelnünk és sok döntést kell meghoznunk, mielőtt végül a számunkra legmegfelelőbb készüléket választjuk. Ezek pl. kijelző felbontása, teljesítmény, sebesség, processzor, memória vagy merevlemez nagysága, de még hosszan sorolhatnánk ezeket a paramétereket.

Általában a minőségükben prémium kategóriájú használt laptopok sok olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek máshol elérhetők. Nem szabad elfelejteni, hogy ezek a felújított notebook termékek cégek számára készültek, ezért még fontosabb, hogy megbízhatóan működjenek.

Ballagási meghívó - Excellben!

Bejött egy ember a laptopszervizbe Budapesten, hogy neki ballagási meghívó kell. Valószínűleg nem ő készítette a kezében szorongatott CD-n lévő fájlokat, csak a küldönc szerepét töltötte be. Megnyitom a CD-t, két Excel állomány van rajta. Kérdem, hol a meghívó anyaga? Mondja az ember, hogy a CD-n. Ajjaj. Az Excelben volt. Valaki nekiállt és az Excelbe rajzokat importált, árnyékot készített... ezt sosem fogom megérteni... vannak egyszerűbb és bonyolultabb rajzolóprogramok, van rengeteg ingyenes is, erre Excelben... yarrrghhhh.... =I Jah és 130 darab kellett belőle, 250gr-os papírra.

Természetesen kétoldalas legyen, összecsukható. Hát ebből a két Excel fájlból nem lesz egyszerű. Első nekifutásra kinyomtattam, természetesen a hajtási csíkok nem fedték egymást. A belső oldalon karaktergondok is adódtak, a kiválasztott betűtípusban nem volt hosszú ő, az Excel 2007 egy másik karakterfajtából pótolta, ami természetesen totál elütött az eredetitől... végül a belső oldalt legyártottam Corelben, de a külsőt nem tudtam, mert a beimportált grafikák Corelba átmásolásakor tök rondák lettek. Végül is összeszenvedtem, de a gépek összeesküdtek ellenem, a színes lézernyomtató elcseszte a nyomtatást, kb.45 darabot kidobhattam, a fixáló ösze-vissza dzsuvázta a lapokat. Még az összevágáshoz volt erőm, de hajtogassa az okos grafikus!

Fekete-fehér lett az LG monitor

Közben bejött egy csaj az előző héten behozott Asus gépéért-monitoráért. Na, ez is jó sztori volt. Behozta a laptopot, hogy tuningoljuk fel, mert a mostani játékok nem mennek rajta. A 2GHz-es Celeron procitól, a 256MB DDR RAM-tól és az alap videókártyától nem is lehetett ilyesmit elvárni... mondtuk, hogy ebbe az alaplapba már nincs proci, kéne egy ütős VGA kártya, 1GB RAM... alaplap-proci-RAM-VGA csere... áááá, annyit nem költenek rá. Hát ő kérdezte.

lg-flatron-t700b-monitor-.jpgJah, meg lenne még más javítani való is. A nagy számítógéphez a monitor is fekete-fehér lett!

És hol van?

Hát otthon.

Akkor nem tudjuk megjavítani.

De van róla egy fénykép is Mici cicával... Szóval be kellene hozni?

Be. De ne a macskát.

Behozták. LG Flatron T700B, típushiba, az LG kijelző szerviz, amivé váltunk egy negyedórára, hamar úrrá lesz rajta.

Kérdezi a csaj, mennyi lesz. A gépért nem kell fizetni, csak okosítás volt, a monitor 4800,- lesz. MENYIIII??? Annyiért kap ugyanilyen LG monitort! Na mondom, akkor szóljon, ha megy monitorért, mert ennyiért én is vennék kettőt is, meg a kollegákat is érdekli. Meg lehet venni már TFT-t is 15 ezerért. Akkor vegyen sokat, de ide ne hozza :)

Szómagyarázat

TFT - Thin Film Transistor, tehát vékonyfilmes-tranzisztor

.A folyadékkristályos kijelzőkkel (LCD) szemben a TFT-kijelző minden egyes képpontja egy saját tranzisztorból áll, amely aktív állapotban elő tud állítani egy világító pontot. Az ilyen kijelzők világossága és kontrasztja ezért érthetően magasabb mint a hagyományos LCD-kijelzőkké. Ebben az összefüggésben aktiv-mátrix kijelzőkről beszélünk. Az ilyen kijelzők hátrányosak a szabadban: miközben "passzív" LCD-kijelzők idegen fényt használnak fel egy képpont megvilágítására, addig a TFT-kijelzőknek a természetes fény ellenében kell világítaniuk. Csak ha túllépik a természetes fény erősségét, akkor olvasható el a képernyő felirata - viszont a nap fényerejével nem tudják felvenni a versenyt az akkumulátorral táplált aktiv-matrix kijelzők. (Forrás: Lapoda Multimédia Kislexikon)

A bejegyzés trackback címe:

https://service.blog.hu/api/trackback/id/tr5013697178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása