Online vásárlás. Ipari és háztartási gépek, berendezések. Alkatrész csere. Fűtéstechnika. Laptop szerviz Budapest.

szolgáltatás - termék - online vásárlás

Hogyan növelhetem a laptop akkumulátorom élettartamát?

Tanácsok a notebook akku élettartam növeléséhez

marketing

laptop akkumulátorokA laptop nagy előnye, hogy akkumulátorával bárhol használhatjuk. Ha ez az akkumulátor jól működik, akkor órákon át tudod használni. Viszont ha ez az időtartam elkezd lerövidülni, majd végleg tönkremegy az akkumulátor, akkor olyan lesz, mint egy átlagos asztali gép.

Hogyan tudjuk megnövelni és minél hosszabb ideig megőrizni a notebook akkumulátorának élettartamát? Hogyan érhetjük el, hogy még 3-4 év múlva is használni lehessen legalább 1-2 órát az akksit?

Ebben a cikkben felsorolok 5 hasznos tanácsot, ami kitolhatja az akksi élettartamát.

1, Ne használd túl hideg vagy túl meleg helyen!

A túl hideg 15 fok alatti hőmérsékletet jelent. A túl meleg pedig 30 fok és fölötte. A túlmelegedés persze nem konkrét hőfokhoz van kötve, hiszen ha túl sokáig működik a gép nagy energiafelhasználással, akkor is könnyen túl melegedhet.

A túl alacsony és túl magas hőmérséklet mindenképpen árt a laptopnak és minden alkatrészének, tehát az akksinak is.

2, Használd rendszeresen!

Nem kell minden nap használni, ha nem szükséges, de az is árt, hogyha hetekig, hónapokig nem használod a laptop akkumulátorát. Ez persze csak abban az esetben igaz, ha kivehetős. Időnként tedd be és azzal használd a géped.

3, Ne merítsd le teljesen!

Azzal is ártassz neki, ha mindig teljesen lemeríted addig, hogy magától kikapcsoljon. Az ideális a 10-15%. Olyankor már kezd el feltölteni!

4, Ne töltsd fel teljesen!

Se a teljes lemerülés, se a teljes feltöltés nem tesz jót. Akkor van a legtöbb feszültség a cellákban, amikor 100%-ra vannak feltöltve. Ilyenkor az élettartama csökken. Csak 80- 90%-ig töltsd fel. Vannak laptop márkák, akiknél automatikusan lekapcsol a töltés bizonyos százaléknál, hogy védje az akkumulátort.

5, Ne barkácsolj házilag!

Ha már elkezdett az élettartama csökkenni, akkor ne próbáld meg otthon megjavítani különböző házi praktikákkal vagy neten olvasható trükkökkel! A laptop akkumulátor cellák nagyon érzékeny készülékek, ha szétszereled és valamit elrontasz, akkor teljesen tönkremegy. Még rosszabb esetben zárlatos lesz és tüzet is okozhat, ami sokkal nagyobb kárt okozhat, mint egy új vagy utángyártott notebook akksi megvásárlása.

Új akkumulátor vásárlása elérhető áron

Ha már alig tudod használni vagy teljesen el is romlott, akkor érdemes egy jó minőségű utángyártott laptop akkumulátort vásárolni. Néhány ezer forintért az újjal megegyező képességekkel rendelkezik és nem lesz vele gondod megint egy jó ideig. Megbízható, tartós és elérhető áron laptop akkumulátor vásárlás a Laptopakkumulator.eu webáruházban!

______________________________________

Kulcsszavak Google kereséshez: szervizi szolgáltatás, laptop akkumulátor élettartam növelése, notebook akku vásárlás budapest, hosszú üzemidő, akksi helyes töltése

_______________________________________________________

* hirdetés *

szerviz-budapest.jpg

helyes laptop akku töltés szabályai * |  asus akkutöltő laptopszervízből

A bejegyzés trackback címe:

https://service.blog.hu/api/trackback/id/tr1014356193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pcmentor · http://pcmentor.hu/ 2019.07.02. 10:39:36

Ami még fontos, hogy lehetőség szerint mindig töltőn legyen a laptop, hogy ne használódjon az akkumulátor.
süti beállítások módosítása